Dieta podstawowa:
Śniadanie
- Zupa mleczna budyniowa 300ml (MLE, GLU PSZE, GLU ŻYT )
- Pieczywo mieszane 120g (GLU PSZE, GLU ŻYT)
- Masło miks 15g (MLE)
- Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym 120g (MLE, JAJ)
- Szynka 30g (SOJ)
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU PSZE, MLE)
II śniadanie
- Deser- kefir z galaretką 150g (MLE)
Obiad:
- Zupa fasolowa 400ml (GLU PSZE, GLU ŻYT, SEL)
- Gulasz wieprzowy ze schabu, duszony 180g (GLU PSZE, GLU ŻYT, MLE)
- Kopytka 200g (JAJ, GLU PSZE, GLU ŻYT )
- Buraczki na ciepło 150g
- Kompot owocowy 250ml