Dieta podstawowa:
Śniadanie
- Zupa mleczna z zacierką 300ml (MLE, GLU PSZE, GLU ŻYT, JAJ )
- Pieczywo mieszane 120g (GLU PSZE, GLU ŻYT)
- Masło miks 15g (MLE)
- Wędlina drobiowa 40g (MLE, GLU PSZE, GLU ŻYT, JAJ, GOR, SEL)
- Ser topiony 30g (MLE)
- Papryka 50g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU PSZE, MLE)
II śniadanie
- Grejpfrut 200g
Obiad:
- Kapuśniak 400ml (GLU PSZE, GLU ŻYT, MLE, SEL)
- Schab faszerowany z pieca konw. 100g (GLU PSZE, GLU ŻYT, JAJ, MLE)
- Ziemniaki puree z koperkiem 200g (MLE)
- Sos 70g (GLU PSZE, GLU ŻYT, MLE)
- Surówka z buraczka i jabłka 150g
- Kompot owocowy 250ml