Dieta podstawowa:
Śniadanie
- Zupa mleczna z zacierką 300ml (MLE, GLU PSZE, GLU ŻYT )
- Pieczywo mieszane 120g (GLU PSZE, GLU ŻYT)
- Masło miks 15g(MLE)
- Kiełbasa parzona 80g (MLE, SEL, GOR)
- Musztarda 30g (GOR)
- Papryka 50g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU PSZE, MLE)
II śniadanie
- Jabłko 150g
Obiad:
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZE, GLU ŻYT, MLE, SEL)
- Kotlet mielony smażony 100g (GLU PSZE, GLU ŻYT, JAJ, MLE, SOJ)
- Naleśniki z serkiem i dżemem 300g (GLU PSZE, GLU ŻYT, JAJ, MLE)
- Surówka z marchwi i jabłka 150 g
- Kompot owocowy 250ml