Dieta podstawowa:
Śniadanie
- Zupa mleczna z zacierką 300ml (MLE, GLU PSZE, GLU ŻYT, JAJ )
- Pieczywo mieszane 120g (GLU PSZE, GLU ŻYT)
- Masło miks 15g(MLE)
- Wędlina drobiowa 40g
- Ser topiony 30g(MLE)
- Papryka 50g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU PSZE, MLE)
II śniadanie
- Pomarańcza 200g
Obiad:
- Kapuśniak 400g (GLU PSZE, GLU ŻYT, MLE, SEL)
- Schab faszerowany z pieca konwekcyjnego 100g (JAJ, MLE, GLU PSZE, GLU ŻYT,)
- Ziemniaki puree z koperkiem 200g (MLE)
- Sos 70g (GLU PSZE, GLU ŻYT, MLE, GOR)
- Surówka z buraczka i jabłka 150g
- Kompot owocowy 250m