Dieta podstawowa
Śniadanie
- Zupa mleczna budyniowa 350ml (MLE, GLU)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU PSZE, GLU ŻYT)
- Masło miks 15g(MLE)
- Dżem niskosłodzony 20g
- Ser żółty 30g(7)
- Sałatka szwedzka 100g(GOR)
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU PSZE, MLE)
II śniadanie
- Banan 150g
Obiad
- Zupa z fasolki szparagowej 350g(GLU PSZE, GLU ŻYT, MLE, SEL)
- Kotlet mielony 100g (GLU PSZE, ŻYT, JAJ)
- Sos myśliwski 70g(GLU PSZE, MLE)
- Ziemniaki puree 200g(MLE)
- Sos koperkowy 70g(GLU PSZE, MLE)
- Kapusta czerwona got. 150g
- Kompot z owocami 250ml